Arrangemang i Stockholm

¤ ABF organiserar under hösten i samarbete med sällskapet en cirkeln kring Birgitta Holms bok om Sara. Om Du vill delta i den cirkeln ska Du anmäla till ABF-Stockholm. Den kommer preliminärt att starta 20 september, men mer om detta får Du veta när Du anmäler Dig.

¤ Inför hösten har vi två Sara-höjdpunkter:

– Tisdag 25 oktober kl 18 på ABF/Sveavägen
En färd till Moder Jord – barnafödande i Sara Lidmans författarskap
Lidmans författarskap
Föreläsning av Kajsa Sundström, som arbetade som gynekolog från 50-talet till pensioneringen 1993. På 1970-talet ansvarig på Socialstyrelsen för mödravård, föräldrautbildning, preventivmedel och abort. Medicinsk forskning med inriktning på kvinnors hälsa och livsvillkor i Sverige och internationellt.
”Barnafödande har stor plats i Sara Lidmans böcker. Det handlar om de ofödda barnen som valt ut sina föräldrar och bestämt sig att komma till världen. Hon skriver om svåra förlossningar, om förfarna hjälpkvinnor om det ännu inte avskilda barnet som räddas till livet av faderns blick. Men främst gäller det samspelet mellan den födande kvinnan och barnet. Det är om resan från evigheten till jorden som berättelserna om födandet i Saras romaner handlar”.

-  Söndag– måndag 6-7 november
(avgång från Stockholm/Värtahamnen
19.30 och återkomst måndag 18.15)
Sällskapsliv till sjöss
”För femte gången samlas litteraturälskare ombord på en 23-timmarskryssning för att hylla och minnas de författare som inte längre är verksamma, men som för evigt satt sitt personliga avtryck i litteraturhistorien”.
Denna gång ska alltså Sara Lidman-sällskapet delta i sällskap med Taube-Sällskapet, Harriet Löwenhjelm-sällskapet, Arto Paasilinna Sällskapet, Sällskapet Moas vänner, Aksel Lindström Sällskapet och Delblancsällskapet. Vi får – som medarrangörer – några hytter till vårt förfogande. Anmäl om Du är intresserad av att delta med bl a

bokförsäljning och att informera om sällskapet. Jag vet att jag fått en intresseanmälan men… gör om – om det fortfarande är aktuellt. Vi får endast 35 minuters tid för presentation. Trubaduren Pierre Ström, som samarbetet med Sara, blir vårt bidrag denna gång. Rubriken är Mitt möte med Sara.

Vill Du veta mer om resan så … www.omniaresor.se


 

 

 

 

 

admin@saraArrangemang i Stockholm

Kommentera