Laddar evenemang

« Alla evenemang

  • Evenemanget har varit.

Läsning av pjäsen Sara, Sara, Sara! i Missenträsks bönhus

23 augusti, 2014, 14:00

| Gratis

Lördag 23 augusti kl. 14.00 arrangerar Västerbottensteatern en läsning av pjäsen Sara, Sara, Sara! i Missenträsk. Redan som liten flicka drömde Sara Lidman om att få en egen ”pjäs”. Så här skriver hon i en odaterad anteckning:

”Jag hade hört ordet pjäs så där som man kan få ett ord i örat utan föreställning om dess innehåll. Jag gick och viska pjäs för mig själv som om jag hållit på med lite trolldom … Det var en tidig försommarmorgon så där outsägligt fridfullt som det bara kan vara på landet innan några kreatur släppts ut och särskilt då som inga traktorer ännu fanns i min hemtrakt. Ja som jag dolade omkring där på gården träffade jag en av mina farbröder som hörde till huset och sa: int har du en pjäs jag kan få av dej.”

Den 13 september har Sara, Sara, Sara! urpremär i Skellefteå. Men redan den 23 augusti kommer regissören och skådespelaren Anna Azcárate, tillsammans med skådespelaren Cecilia Milocco och gör en läsning av pjäsen i Missenträsks bönhus.

Pjäsen är nyskriven för Västerbottensteatern av America Vera-Zavala, som tecknar en mångfacetterad bild av författaren Sara Lidman. Den gestaltar Sara i flera omvälvande skeden i hennes liv och belyser författaren med ett nytt ljus.

Fri entré. Bygdegårdsföreningen ordnar fikaservering. Bönhuset rymmer 70 personer. Du som vill vara säker på plats kontaktar Ulla Stenberg, telefon 070 – 643 89 07, e-post ulla-stenberg@hotmail.com Eller Marie Sundkvist, telefon 070 – 55 65 453. Senast 20 augusti.

Arrangör: Västerbottensteatern i samarbete med Missenträsks bygdegårdsförening & Sara Lidman-Sällskapets skellefteavdelning

Välkommen!

Detaljer

Datum:
23 augusti, 2014
Tid:
14:00
Pris:
Gratis
Evenemangskategori:

Arrangör