Jordbruksverket stödjer Kulturmötesplats Sara Lidman

Jordbruksverket meddelade den 17 september att Missenträsks bygdegårdsförening beviljats 803 608 kronor för Kulturmötesplats Sara Lidman. Skellefteå Älvdal har tidigare beslutat om 395 807 kronor. Projektet har därmed fått totalt 1 199 415 kronor.

Syftet med projektet är att göra Sara Lidmans litterära landskap tillgängligt för alla intresserade och ännu inte väckta och skapa en arena för kulturarrangemang.

Målet är att skapa en permanent utställning om Sara Lidman i Missenträsks bygdegård – Saras gamla skola.

Kulturmötesplats Sara Lidman blir ett av flera litterära mål i norra Västerbotten tillsammans med Författarbyn Hjoggböle, Raggsjöliden och Bärens hus i Glommersträsk. Det senare ska skildra bärplockningens historia med bl a inslag av Sara Lidmans texter.

Projektet leds av Bygdegårdsföreningen i samarbete med Sara Lidman-sällskapet. Projektet utgår från förstudien Sara Lidman, Missenträsk och världen, som Jonas Lundqvist information AB överlämnade i september 2018.

”Nu vill jag flytta hit hem och in i farfars historia. Men mitt liv är snart så löjligt att jag lika gärna kan sluta tala om det och sätta igång med att göra något.” (Missenträsk slutet av juli 1975)

Styrelsen Sara LidmanJordbruksverket stödjer Kulturmötesplats Sara Lidman