Medlemsbrev september 2012

Normal 0 21 false false false SV JA X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:”Normal tabell”; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:””; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:12.0pt; font-family:Cambria; mso-ascii-font-family:Cambria; mso-ascii-theme-font:minor-latin; mso-hansi-font-family:Cambria; mso-hansi-theme-font:minor-latin;}

Kära Sara-vänner! September 2012

Vi har en spännande höst framför oss med ett flertal arrangemang och aktiviteter med koppling till Sara Lidman, varav Sällskapet är medarrangörer eller medverkande vid de flesta, bland annat den efterlängtade invigningen av konstverket UmeLev! och nomineringen till det första Sara Lidman-priset:

Onsdag 10 oktober

”Sara talade som ingen annan – om Sara Lidmans talekonst” Idéhistorikern Sverker Sörlin har studerat Sara Lidmans tal och talekonst och ger i kvällens föreläsning en ingående bild av Sara Lidman som talare.
Samarrangemang med Forskningsarkivet, Umeå universitetsbibliotek

http://www.umu.se/om-universitetet/aktuellt/kalendarium/evenemangsvisning/?eventId=2898

 

Lördag 20 oktober

Sara Lidmans nära vän, poeten och romanförfattaren Elisabeth Rynell har av humanistiska fakulteten, Umeå universitet, utsetts till hedersdoktor. Datum för doktorsföreläsning meddelas senare http://www.humfak.umu.se/om/aktuellt/nyhetsvisning/elisabeth-rynell-utsedd-till-hedersdoktor-.cid192192

Fredag 16 november

Invigningen av konstverket UmeLev! (Sara-citaten i gång-/cykeltunneln under Järnvägsgatan, Umeå) i samband med den årliga Ljusfestivalen i Umeå.

Måndag 19 och tisdag 20 november

Västerbottensteatern kommer med en föreställning om konstnärerna Anna Nordlander och Berta Hansson. Berta och Sara var också nära vänner.

Nominering till Sara Lidman-priset

Nominering av pristagare till det första Sara Lidman-priset kommer att ske under hösten. Information om att ett pris instiftas kommer att skickas ut via pressmeddelande, mejl till medlemmar samt info på Sällskapets hemsida – om att vi välkomnar nomineringar (e-postadress styrelsen@saralidman.se samt Sällskapets postadress på Pilgatan, Umeå). Nomineringar kan tas emot fram till 1 december 2012. Utdelningen av det första Sara Lidman-priset kommer att ske i samband med Sara-dagen 2013, som planeras äga rum lördag den 23 mars.

 

 

Stockholms-avdelningens höstarrangemang,

Måndag 22 oktober

en dag kring den sk ”Bilderberg”-gruppen (i samarr. med ABF Stockholm). Se program nedan.

 

Avslutningsvis en hälsning från Saras 50-tal. En artikel av Isa Edholm i Västerbottens-Kuriren kulturdelen, 3 augusti 2012 “En gång i Högsby”. Om Sara som ihågkommen och omtyckt lärare, dansande i grönt skärp och vit klänning. Bifogar nedan inscannad artikel, då den inte gick att återfinna på VK:s hemsida.

 

Med önskan er en särskilt vacker höst

Hösten har varit mycket vacker. Jag har nämligen byggt mig en fiol

Lev!

Ol’förarn Ulla

admin@saraMedlemsbrev september 2012

Kommentera