Sara Sara Sara! – ny pjäs

 

Teater

Sara, Sara, Sara

Sara, Sara, Sara!
av America Vera-Zavala

I denna rykande färska pjäs, skriven direkt för Västerbottensteatern, får vi möta Sara Lidman i olika roller: Den tbc-sjuka Dottern, den övertrasserande Shopaholicen, den knivskarpa Samhällsdebattören och sist men inte minst Sara Lidman – Författaren!

I Västerbottens berättartradition är Sara Lidman är en av de självklara portalfigurerna. Via America Vera-Zavala’s dramatiska, poetiska pjäs går vi nu på Västerbottensteatern tillbaka för att gestalta, levandegöra på nytt få syn på en av våra urkällor för berättande.

Pjäsen är skriven som en monolog med flera röster, där flera olika sidor av Sara Lidman kommer till tals och hamnar på kollisionskurs med Sverige, världen och inte minst sig själv.

America Vera-Zavala är dramatiker och samhällsdebattör med ett förflutet som politisk aktivist och en av grundarna till svenska Attac-rörelsen. Debutpjäsen Concha tu madre skrevs för Riksteatern och hennes pjäs Etnoporr har sedan premiären på Teater Tribunalen i Stockholm spelats på flera scener i Sverige och utomlands.

Foto: Unknown photographer [Public domain], from Wikimedia Commons

Tid: fre 7 nov – sön 9 nov 2014
Plats: Studion, Umeå folkets hus
Arrangör: Västerbottensteatern
Mer info: http://www.vasterbottensteatern.se
Kontakt
Robert Herrala
070-569 56 31
090-13 51 31
robert.herrala@vasterbottensteatern.se

 

admin@saraSara Sara Sara! – ny pjäs

Kommentera